Over Bob Ross

 

bob ross foto 2

 

Bob Ross

Werd geboren op 29 oktober 1942 te Daytona Beach, Florida USA .

Bob Ross, begon zijn beroepscarrière bij de Amerikaanse luchtmacht, waar hij heel lang in Alaska was gestationeerd. Omdat Bob was opgegroeid in Florida, en zijn eerste ontmoeting met sneeuw had in Anchorage in Alaska. Werd hij meteen verliefd op de statige, besneeuwde bergen. En op de torenhoge evergreen bomen, en de turquoise meren.

Dit alles heeft Bob Ross zo beïnvloed en heeft dat er uiteindelijk voor gezorgd, dat dit het thema van de meeste schilderijen van Bob Ross is geworden. Hij is jaren bezig geweest, om de schoonheid van Alaska te kunnen pakken op canvasdoek. Als hobby beschilderde hij goudpannen die hij dan aan toeristen verkocht. De beschilderde goudpannen worden vandaag de dag nog steeds aangeboden in Alaska.

En natuurlijk Bob Ross zijn liefde voor dieren! Hij ving vaak gewonde dieren bij hem thuis op, zoals vogels en eekhoorntjes. Liet ze soms tijdens zijn schilder show even op tv zien.

Bob hield van al Gods little creatures! [kleine creaties van GOD].

Na zijn carrière bij de luchtmacht in 1982, begon hij de nat-in-nat techniek verder te ontwikkelen.

In 1983 maakte hij voor een lokaal TV-station (PBS North Virginia) zijn eerste serie met 13 projecten.

Bob maakte in totaal 31 series met ieder 13 projecten.

Op 4 juli 1995 overleed Bob Ross. Zijn tv-series worden nog steeds dagelijks door miljoenen kijkers wereldwijd bekeken. En zijn fantastische werk, wordt gelukkig ook nog steeds over heel de wereld voortgezet door enthousiaste en erkende Bob Ross CRI instructeurs.

Bob Ross zijn easy-does-it [makkelijk is de sleutel] schilder methode, wordt beschouwd als DE effectieve manier om stress los te laten!

En door te gaan schilderen als Bob, helpt het ons, om de wereld op een totaal andere manier te gaan zien, dan nooit tevoren.

Onze ogen gaan open.

Waar we vroeger de bomen, luchten, natuur voorbij liepen.

Staan we nu stil, om te kijken hoe wonderlijk alles eigenlijk, precies in elkaar zit

 

bob ross zeegezicht schilderij 4 bob_ross_ foto 4 landschap

 

 

 

 

Be Sociable, Share!