Ervaringen van Cursisten

Afgelopen zaterdag een dag vol verwondering en gelukzalige momenten mogen beleven n.a.v. het schilderen van een Bob Ross schilderij. Had ik dit maar vele jaren eerder gedaan!! Wat een fijne dag en wat een fijne docent. Door Annelies haar manier van doceren wat vol van toewijding, vertrouwen, rust, geduld en passie is, is mijn eigen schilderij geboren en ben ik in een euforische stemming met een zelfgemaakt schilderij huiswaarts gekeerd. Haar absolute vertrouwen in mij als leerling, hebben ervoor gezorgd dat mijn lef het gewonnen heeft van mijn schroom, met als resultaat de verf middels de fantastische penselen en niet te vergeten het mes, het witte doek om te toveren in een waar zeegezicht. De ruimte en creativiteit om mijn eigen inbreng, binnen de mogelijkheden, in het schilderij te integreren door evt. objecten toe te voegen en of weg te laten werden door Annelies positief ontvangen en ondersteund wat maakte dat het geheel echt mijn interpretatie van mijn eigen zeegezicht-schilderwerk is geworden. De eerste stappen zijn gezet wat betreft mijn motivatie om deze dag een vervolg te geven zodat mijn verwondering voort zal duren als het volgende witte doek weer een totale metamorfose ondergaat d.m.v. de fijne materialen waarmee het wordt gecreeerd.

Ik had er van te voren werkelijk geen voorstelling van, hoe het mogelijk zou zijn om een figuratief of concreet schilderij te maken zonder enige ervaring met schilderen te hebben. Aan mijn eigen geklieder was te zien dat ik sinds mijn kleutertijd nauwelijks had geschilderd, (de verf zat tot op mijn gezicht) doch het resultaat van de schilderklus was verbluffend en binnen mijn omgeving kon men eigenlijk niet geloven dat ik het zelf had gemaakt. Een ieder die wil gaan schilderen, raad ik van harte aan, om er niet langer mee te wachten maar daadwerkelijk aan de slag te gaan. Je zult vast en zeker net zo versteld van jezelf staan als ik dat ook van mezelf heb gestaan. Je eigen kunnen zal je overtreffen en de vreugde en de verwondering van het ermee bezig zijn, met uiteindelijk je eigen resultaat, proeft vast en zeker naar meer.

Dank je wel Annelies, dat jij je passie hebt weten over te brengen en mijn schroom als sneeuw voor de zon hebt doen laten smelten. Dank je wel Bob Ross dat jij je kennis hebt willen delen en een manier hebt weten te ontwikkelen zodat veel meer mensen kunnen genieten van schilderen.

Groeten, Margriet

 

Schilderen als Bob

Meer dan 20  jaar geleden zag ik Bob Ros op T.V. In een half uur maakte hij een prachtig schilderij. Vele uren heb ik naar deze bijzondere man gekeken en geluisterd en genoten. Nooit gedacht dat ik dat ook kon, een mooi landschap schilderij schilderen.

Surfen op het World Wide Web kwam ik een workshop Bob Ross schilderen tegen, en ik was meteen verkocht De herinneringen kwamen weer weer boven, ik heb mij meteen aangemeld.

Zo kwam ik bij Annelies Het was een gezellige dag, ik was de enige deelnemer. Annelies is geduldig, gezellig en bekwaam, deze combi maakt dat ze je op je gemak stelt, je voelt je thuis

Tijdens het schilderen staat Annelies er op dat je zelf alles doet, het is jou schilderij zei ze, toen ik even vast zat, eigenlijk dat ik dat zij de bosjes wel zou schilderen.

Achteraf ben ik daar enorm blij om ik kan nu met recht zeggen: Ik heb het helemaal zelf geschilderd onder begeleiding van Annelies.

Ik denk met heel veel plezier terug aan de workshop.

Inmiddels ben ik thuis bezig met het schilderen op de “Bob Ross” manier en het lukt steeds beter.

Groetjes Tjip

 

Hierbij een verslagje voor je website over de beleving van onze crea dag:

Zaterdag 30 maart hebben wij een heerlijke dag gehad door mee te doen aan de workshop Bob Ross van Annelies. Voor ons was het de 1e kennismaking met de technieken van Bob Ross, maar door de ontspannen uitleg van Annelies ging het steeds beter. Vooral ook omdat Annelies met je “mee schildert”waardoor je steeds kunt zien wat zij nu doet. Na afloop waren we best een beetje trots op onze “kunstwerkjes”! De inwendige mens werd door Annelies uitstekend verzorgd, koffie, thee, soep, krentenbrood etc. , aan alles werd gedacht. Voor ons een meer dan geslaagde dag en ik kan de workshop iedereen aanbevelen. Simon & Liesbeth, Dronten.

Groetjes, Simon & Liesbeth

 

Leuk werk, bedankt. Iedereen is verbaast dat je zoiets kunt maken in één avond.

gr theo

 

Hallo Annelies,

 

De reacties op mijn winterlandschap waren zeer positief.

Ik vond het geweldig leuk om te doen. Vooral ben ik zeer trots op het resultaat aangezien ik geen ervaring heb met olieverf.

Ik heb video’s gezien van Bob Ross en het lijkt allemaal zo eenvoudig tot dat ik zelf aan de slag ging.

Bloed, zweet en tranen, 5 uur geconcentreerd werken. Geweldig, de beste meditatie, ik ging zo op in mijn landschap.

Ik ben best benieuwd hoe de technieken zullen zijn bij een ander landschap.

In ieder geval bedankt voor een hartstikke leuke dag en wie weet tot een volgende keer.

 

Hartelijke groet, Irmgard

………………………………………………………………………………………..

BOB ROSS

 

Op donderdagavond 25 april j.l. hebben wij collega’s en leden van de PV Ekes Lins van gemeente Tytsjerksteradiel, deel genomen aan een BOB ROSS workshop.

De meesten van ons hadden geen enkele schilder ervaring en we wisten dus ook niet wat we moesten verwachten. Ook voor de collega’s welke wel ervaring hadden met het uitoefenen van de schilderkunst was deze workshop een verhelderende ervaring.

Door de goede, juiste en rustige  coaching van de cursusleidster en de helpende hand van haar secondant, ging er voor ons allen een wereld open op het gebied van de BOB ROSS schilderkunst,

Het oogt zeer simpel maar schijn bedriegt want in deze simpelheid schuilt juist weer de hoge moeilijkheidsgraad. Maar door het volgen van de uitleg van de cursusleidster werden we op het goede pad gezet en op een leerzame wijze door het BOB ROSS proces geleid.

Ik kan zeggen dat aan het einde van deze enerverende avond een ieder van de cursisten met enige verbazing, een voor haar of zijn doen een geweldig schilderij in de BOB ROSS stijl op de ezel had staan.

 

Namens alle cursisten, tige tank.

……………………………………………………………………………………………….

Hallo Annelies en Ben,

 

 

Nogmaals dank voor de leuke, ontspannen workshop.

Mijn partner, maar ook vrienden geloofden niet dat ik het schilderij heb gemaakt. Voor een persoon die verre van creatief is, ben ik daardoor stiekum wel erg trots op het eindresultaat. Ik kijk met een goed gevoel terug op de workshop en kan het een ieder aanraden.

 

Bedankt! En wellicht, tot ziens :).

 

Groeten,

Ymkje de G.

 

————————————————————————————————————————————————-

Hoi  Annelies en Ben

 

Het was voor mij een hele verrassing dat het geworden is wat het geworden is,

Bij binnenkomst had ik echt het idee o.k. het is Absoluut niet mijn ding maar vooruit je doet je best en doet gewoon mee.

Door de goede uitleg van Annelies het en hoe het een en ander te doen (gebruik van spatel en kwasten) viel het aller sinds mee.

Met een club van 12 personen zag je dan ook grote verschillen op de doeken, door meer verf of juist door minder verf een hele andere uitstraling kreeg.

Het eind resultaat was verbluffend, nooit gedacht dat ik zoiets zou kunnen maken.

Desondanks zal het schilderen nooit mijn hobby worden, maar ik vond het Absoluut een heel gezellig en  leerzame middag.

 

Annelies en Ben bedankt voor deze leerzame middag.

 

Groetjes van Harrie


We zijn net thuis na eten bij schoonmoeder en hondje ophalen.

We hebben het supergezellig en leerzaam gehad. Ee zijn een echte levenservaring rijker door jou en de les vandaag!!!

Helemaal.top en bedankt!

We gaan de fotos morgen uitprinten en naast het schilderijen hangen!

Lieve groetjes x  karin en cindy

———————————————————————————————–

Be Sociable, Share!