Adviezen, Comments en Tips van Bob Ross.

 

bob ross foto 2

 

Ervaring niet gewenst!

Ik kan niet eens een rechte lijn tekenen…Klinkt dat bekend? Met deze techniek is het niet nodig om een rechte of enige andere lijn te kunnen tekenen! We beginnen met een kwast en verf . De bedoeling is, om de droom snel te kunnen pakken op doek, gedurende de tijd de droom nog steeds in ons leeft. Door deze televisieseries [the joy of painting] Hoopt Bob de wereld van olieverf te kunnen openen voor ons! Hij zegt: Ik denk dat je zult ontdekken, dat schilderen sneller en makkelijker kan zijn, dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden!

 

 

1. Bob Ross herinnert ons, dat er in de natuur geen rechte lijnen zijn.

Daarom is iedereen die geen rechte lijn kan tekenen klaar om te schilderen. Dus laat de rechte lijnen over aan de wiskundigen en architecten, en laten we beginnen! De Bob Ross nat in nat methode schilder techniek wordt het beste ervaren als je geen vooringenomen ideeën hebt, over hoe kunst er uit moet zien. Met andere woorden; je hebt geen voorkennis/ervaring nodig! Sommige van de beste schilderijen, die je ziet over de hele wereld, zijn gemaakt door schilders, die nog nooit een dag in hun leven hadden geschilderd. Voordat ze naar de Joy of painting hadden gekeken of een Bob Ross workshop hadden gevolgd! Soms zijn we een lange tijd bezig om eerder particulier opgedane gewoonten af te leren, omdat dit in conflict is met de frisheid en de vrijheid van de nat in nat methode. Het is daarom juist in je voordeel, als je nog nooit een schilderskwast in je handen hebt gehad! Maar verwar deze openbaring niet met Bob’s concept van oefening! Wanneer je eenmaal bent begonnen met het leren schilderen, heel veel oefenen, is wat je schilderijen beter en beter maakt! Oefening staat je toe om te ontdekken, om te leren van je fouten, en constant vooruit te gaan. Je zult ontdekken, dat het beste medicijn is, dat je nooit helemaal tevreden bent met het laatste schilderij dat je hebt gemaakt. Je wilt jezelf steeds weer verbeteren!

[Vertaald uit Brush strokes]

 

2. Bob Ross zijn odorless [geurloze] thinner is niet alleen te gebruiken om kwasten te reinigen!

Hier zijn twee slimme manieren, om kleine details toe te voegen aan uw schilderijen Het gebruik van Bob Ross zijn geurloze thinner, [nadat u de achtergrond kleur op uw canvas heeft opgebracht], voor alle dingen zoals:

1.Voeg kleine boomstammen toe aan uw schilderij met de liner kwast.

2.Spray [sproei] regendruppels, sneeuw of sterren op uw schilderij door het mes tegen de Fan kwast aan te wrijven, met de geurloze thinner op de kwast.

 

3. Wat we nodig hebben in vandaag”s onzekere wereld.

Het is mijn streven zegt Bob Ross om een rustige en vredevolle atmosfeer te creëren, die mensen afleid van hun alledaagse problemen en frustraties.

En ik probeer te bereiken, dat mensen de nodige zelfverzekerdheid vinden, om een kwast op te pakken, en succesvolle resultaten bereiken. Omdat schilderen leuk is en schilderen maakt mensen vrolijk en blij! Ik wil dat mensen voelen, dat ik niet alleen een leraar ben, maar ook een hechte vriend!

Rust, stilte en vrede: er is geen twijfel over mogelijk, dat we dit meer dan ooit nodig hebben deze dagen.

Bob Ross zijn kalmerende half uur tv programma, zijn zorgzame persoonlijkheid, en zijn aanmoedigende talent, helpen om gewonde zielen te verzachten, en weer vertrouwen op te bouwen. [ dit na het 11 september gebeuren in Amerika]

We willen plezier en geluk in onszelf, en in onze eigen mogelijkheden vinden, dicht bij huis, en dichtbij vrienden en familie. De meesten van ons wisten allang dat, Bob Ross en zijn Joy of painting filosofie ons voorziet in een geweldige manier om de kwaliteit van ons leven te verbeteren!

Nu ondervinden we, dat dit nog nooit zo waar is geweest, als vandaag de dag!

 

4.Verbeter je leven, en neem actie op je Artistieke wens!

Ik geloof dat het de wens is ,wat maakt dat alles samenwerkt om talent, de mogelijkheid en de motivatie te creëren. Als je echt het beste wenst voor jezelf, dan heb je het grootste deel van je doel al bereikt! Het is makkelijk om te zien, dat er geen algemene formule is om succes te meten. Geen perfecte kaart, om te zien hoe ver je nog moet gaan, om je doel te ontmoeten/bereiken. k ben erg dankbaar voor de manier waarop de joy of painting mijn leven heeft beïnvloed. Maar nog dankbaarder ben ik over hoe het de levens van anderen aanmerkelijk heeft aangeraakt zegt Bob Ross De artist, die met zijn mond schildert, omdat hij geen armen heeft. De gevangene, die niet alleen schildert voor zelfexpressie, maar ook collega gevangen schilderen leert. De weduwe, die schilderij na schilderij weggeeft aan haar geliefde kleinkinderen. Er zijn duidelijk geen exacte regels, die nagevolgd moeten worden, om persoonlijke doelen te bereiken. Er zijn net zoveel verschillende en opwindende manieren, als er sterren zijn in de lucht.

Unieke omstandigheden, betekent dat er eigenlijk ontelbare manieren zijn om te zeggen: dit is wat ik wil doen met mijn tijd, mijn energie en mijn leven! Net als sneeuwvlokken, geen twee situaties zullen nooit precies hetzelfde zijn! De enige gezamenlijke karaktertrek is, dat we wensen delen! En Bob is ervan overtuigd dat iedereen wensen heeft! Ook al benutten maar enkele van ons het om hun leven mee te verbeteren.

Het enige wat je moet doen is, onderneem actie op je wens [en] Simpel..geef toe aan de kracht van de wens, om je dromen waar te maken. De wens is wat alles doet samenwerken zoals het talent, de mogelijkheid en de motivatie.

Het enige wat je nodig hebt, is dat je het beste wilt voor jezelf!

 

5. Hulpvolle tips om het meeste uit de Bob Ross verfproducten te halen:

– Dek de ongebruikte/teveel op het palet gedane verf af met huishoudfolie, en bewaar het in de vriezer tot de volgende keer.

-Gebruik een tubewringer, dan krijg je er meer verf uit dan dat je vingers uit de tube kunnen krijgen. Je kunt de tube wringer ook voor tandpasta gebruiken.

-Denk er over na om 2 grote kwasten te gebruiken, als je een schilderij maakt.

een voor lichte en een voor donkere kleuren. Op die manier gebruik je minder verf en minder thinner.

-Hou je werkplaats netjes en georganiseerd, terwijl jij creeert. Dan zul je verrast zijn over hoe dit effect heeft op het verspillen van verf, thinner en medium.

-Reinig de dure kwasten grondig en doe er wat conditioner op.

Op die manier zullen de kwasten veel langer meegaan.

-Recycle de geurloze thinner, door de verf eerst een nacht naar de bodem te laten zakken, in het mandje. Giet dan de schone thinner over in een andere bak, en dit kunnen we dan weer hergebruiken.

 

Wat betekent schilderen voor Bob?

Tekst Bob Ross uit een schildervoorbeeld boek “the best of the joy of painting”

Voor mij is schilderen een manier om anderen toe te staan, de schoonheid van de natuur te zien, alsof ze die door mijn ogen zien.

Ik geloof echt, dat met het gebruik van dit boek, en een beetje toegewijde oefening, iedereen kan leren schilderen!

Om een schilderij te voelen vloeien uit je geest op het canvas, geeft je een echt gevoel van vreugde, die je moet ervaren om dit volledig te kunnen waarderen. En dat kun je!

Alles wat je hoeft te doen, is een kwast te pakken, een visie in je geest te creëren, en te beginnen met schilderen. Dan… deel je vreugde met anderen en verspreid the joy of painting !

 

Happy painting! Veel schilder plezier gewenst!

Be Sociable, Share!